Du behöver
- 0.5 dl ättiksprit 12 %
- 2 dl strösocker
- 3 dl vatten
- 10 st kryddpepparkorn krossade
- 1 tsk gula senapsfrön
- 1 dl pressad citronsaft
- 4 st lagerblad
- 6 st sillfiléer urvattnade
- 1 st purjolök skivad
- 1 st knippa dill
- dill och rivet citronskal
Gör så här
1
Koka samman ättiksprit, socker och vatten med kryddorna, låt kallna. Tillsätt citronsaft och lagerblad.
2
Skär sillfiléerna i 2 centimeter breda bitar, skiva purjolöken och varva sill med purjolök. Slå över lagen och toppa med en liten knippa dill. Täck över och låt stå 2 dygn i kylen. Garnera med dill och finrivet citronskal.
Tid 30 minuter + tid att dra. Receptet är från boken ”Sommarkalas” (Norstedts).