Du behöver

  • 400 g kycklinglårfilé
  • 1 st halloumi eller annan grillost
  • 250 g jordgubbar
  • salt, svartpeppar
  • 300 g färskpotatis kall, kokt
  • 1 st grönsallad huvud
  • 2.5 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 9 st salviablad

Gör så här

1
Putsa och halvera kycklinglår­filéerna. Skär osten i åtta skivor. Skölj, noppa och halvera jordgubbarna.

2
Grilla eller stek kycklingfiléerna runt om i lite olja i cirka 5 minuter tills de är genomgrillade. Salta och peppra.

3
Klyfta potatisen och blanda med sallad och jordgubbar. Lägg på kycklingen. Ringla över olja och vinäger. Salta och peppra och blanda runt väl.

4
Grilla osten hastigt med salviablad på båda sidor. Lägg dem på salladen och servera direkt.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 418, Fett 19 g, Kolhydrater 23 g, Fibrer 3 g