Du behöver

  • 700 g rabarber
  • 4 dl vatten
  • 0.5 st vaniljstång
  • 1 dl strösocker
  • 2.5 msk potatismjöl

Gör så här

1
Bryt bort blad, skölj stängerna, skiva i 2 cm långa bitar. Koka upp i vatten med vaniljstång, rör i socker och cirka två tredjedelar av rabarberbitarna. Låt dem sjuda nästan mjuka 5–10 minuter på svag värme med lock på glänt, rör om emellanåt.

2
När rabarbern börjar mjukna läggs resten av fruktbitarna i. Låt småputtra, men rör bara om ytterst försiktigt under resten av kokningen. När de sista bitarna mjuknat reder du av så här:

3
Blanda potatismjölet med 1/2 dl kallt vatten, rör ner i tunn stråle i sjudande kräm under varsam omrörning. Låt bara koka upp igen, dra sedan kastrullen från plattan. Sockra ytan och servera krämen varm eller ljum.

4
Vaniljstången kan sköljas ren och torkas av för återanvändning.


Kommentar:
Ger 4-6 portioner.