Du behöver

  • 500 g mango fryst i bitar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 st vaniljstång
  • 500 g turkisk yoghurt eller grekisk yoghurt (10 %)
  • 1.5 dl florsocker
  • 7 st passionsfrukt

Till garnering:

minimaränger
jordgubbar

Gör så här

1
Tina mangon och mixa den slät. Vispa grädden i en rymlig bunke. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.

2
Tillsätt vaniljfrön, yoghurt och florsocker i grädden. Vispa till en mousse.

3
Dela och gröp ur passionsfrukterna. Varva mousse, mangopuré och lite passionsfrukt i glas. Hit går det bra att förbereda.

4
Toppa med lite passionsfrukt. Garnera med minimaränger och jordgubbar.

5
Tips! Desserten blir absolut bäst om de olika ingredienserna förbereds en dag i förväg och sedan läggs ihop i glas samma dag den ska serveras, men det funkar även att göra den helt klar dagen före om det är ont om tid.


Kommentar:
Receptet räcker till 5 stora eller 10 mindre portioner.