Du behöver
- 800 g skinn och benfri laxfilé
- 1/2 dl olivolja
- Sallad Niçoise:
- 2 tomater
- 1/2 gurka
- 1/3 gul paprika
- 4 salladslökar
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 dl svarta oliver
- 2 msk kapris
- ca 2 msk balsamvinäger
- 1 msk finskuren basilika
- 2 msk färska dragonblad
- flingsalt och svartpeppar
Gör så här
1
Skär laxen i tunna skivor och lägg på serveringsfat. Ställ i frysen i 24 timmar.
2
Halvera och gröp ur tomaterna. Skala och halvera gurkan, gröp ur inkråmet. Skär tomat, gurka och paprika i små tärningar. Skiva löken tunt. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och halvera oliverna. Blanda ihop alla ingredienserna med kaprisen. Hit går det bra att förbereda.
3
Ta fram laxfatet och låt tina i kylskåp i cirka 8 timmar.
4
Fördela salladen på laxen strax före servering. Ringla över olja och vinäger. Strö över basilika- och dragonblad.
5
Salta och dra några rejäla tag med svartpepparkvarnen över.
Tid: 20 minuter + frys- och tintid.
Alla recept är beräknade för 10–12 personer om man lagar hela buffén. Väljer man enstaka recept räcker de till cirka 4 personer.