Du behöver

  • 500 g laxfilé i bitar
  • 2 st ägg medelstora
  • 2.5 st salladslökar hackade
  • 2 st lime det yttersta finrivna skalet
  • 1 st chili finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta skalad, riven
  • salt nymalen svartpeppar
  • 4 prt jasminris
  • smör till stekning
  • 1 st lime saften
  • 1 msk fisksås asiatisk
  • 2 tsk råsocker strö
  • 1 st gurka skalad
  • 0.5 st rödlök i tunna skivor
  • 0.5 st röd chili
  • 2 kruka koriander

Gör så här

1
Mixa laxen grovt i matberedare med pulsknappen, ta ur knivarna. Rör i ägg, lök, limeskal, chili och vitlök. Krydda med salt och peppar.

2
Koka riset medan färsen vilar.

3
Dela färsen i åtta delar, forma biffar och stek i smör, cirka 2–3 minuter på varje sida.

4
Rör ihop limesaft, fisksås och socker tills sockret löser sig.Hyvla gurkan i tunna remsor med ost­hyvel. Vänd ihop med rödlök, chili, koriander och dressing. Servera till lax och ris med en limeklyfta.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 533, fett 18 g, kolhydrater 57g, fibrer 3 g