Du behöver

  • 1 st sats till semlerutor
  • 300 g mandelmassa
  • 4 msk mjölk
  • 5 dl vispgrädde

Gör så här

1
Arbeta degen på samma sätt som för klassiska semlor och låt den jäsa. Rulla degen till 60 små kulor, och låt jäsa minst 40 minuter.

2
Grädda bullarna i 200 grader i cirka 8–10 minuter, eller tills de blivit gyllenbruna. Låt svalna.

3
Mixa ihop mandelmassan och mjölken. Tillsätt mjölken lite i taget till en krämig fyllning. Skär ett litet lock av varje semla och lägg en klick mandelfyllning på varje semla. Vispa grädden fluffig och spritsa på varje semla. Lägg locken på grädden, pudra med florsocker.


Kommentar:
Tillagningstiden är 45 minuter + tid för jäsning och gräddning.
För att se receptet på degen, se länken till receptet för Semlerutor för stora kalas.