Du behöver

  • 2 msk olivolja
  • 2 gula lökar
  • 7 tomater
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 pressade viltlöksklyftor
  • 12 potatisar (ett drygt kilo)
  • salt och svartpeppar
  • torkad eller färsk salvia
  • 5 lagerblad

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva och stek löken lätt i olivolja, gärna i en gjutjärnsgryta med lock, och hacka under tiden tomaterna i små, små bitar. Häll tomaterna över löken och tillsätt buljongtärningen och vitlöken. Rör om och koka upp.

2

3
2. Skala och skär potatisarna i klyftor och häll ner i tomatröran. Salta och peppra. Använd nymalen svartpeppar. Tillsätt 2 teskedar torkad salvia eller 5–6 blad hackad färsk. Lägg i lagerbladen, rör om och sätt på locket.

4

5
3. Låt stå i cirka en timme i ugnen.


Kommentar:
212 KCAL PER PORTION
E% 8 procent protein, 33 procent fett, 59 procent kolhydrater