Du behöver
- 2 msk olivolja
- 2 gula lökar
- 7 tomater
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 2 pressade viltlöksklyftor
- 12 potatisar (ett drygt kilo)
- salt och svartpeppar
- torkad eller färsk salvia
- 5 lagerblad
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva och stek löken lätt i olivolja, gärna i en gjutjärnsgryta med lock, och hacka under tiden tomaterna i små, små bitar. Häll tomaterna över löken och tillsätt buljongtärningen och vitlöken. Rör om och koka upp.
2
3
2. Skala och skär potatisarna i klyftor och häll ner i tomatröran. Salta och peppra. Använd nymalen svartpeppar. Tillsätt 2 teskedar torkad salvia eller 5–6 blad hackad färsk. Lägg i lagerbladen, rör om och sätt på locket.
4
5
3. Låt stå i cirka en timme i ugnen.
212 KCAL PER PORTION
E% 8 procent protein, 33 procent fett, 59 procent kolhydrater