Du behöver

  • 12–16 plommontomater
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 100 g färskost (t ex Philadelphiaost), eventuellt laktosfri färskost
  • 1 knippe gräslök

Gör så här

1
1. Skär tomaterna i så små bitar du kan. Låt dem eventuellt rinna av något om de är väldigt saftiga (lägg dem i durkslag/sil).

2

3
2. Blanda med olja, salt och peppar. Tryck ner tomatröran i en liten form, ett decilitermått eller dylikt, och stjälp upp den på en tallrik.

4

5
3. Finhacka gräslöken och rör ihop den med färskosten. Skeda upp vid varje tomathög.


Kommentar:
118 KCAL PER PORTION
E% 8 procent protein, 81 procent fett, 11 procent kolhydrater.

Receptet hämtat från boken, “Säsongens Vego” av Pia Hall. (Kakao Förlag, 2009).