Du behöver
- 2–3 svartrötter
- saft av 1/2 citron
- 2 apelsiner, i skinnfria filéer
- 1 näve ruccola
- 1/2 dl pumpakärnor
- 1/2 dl olivolja
- VINÄGRETT
- 1 msk rödvinsvinäger
- 2 msk olivolja
- salt och peppar
Gör så här
1
1. Skala svartrötterna under rinnande kallt vatten. Lägg dem i vatten med lite färskpressad citronsaft så att de inte missfärgas.
2
3
2. Skär svartrötterna i sneda, ca 2 cm tjocka skivor. Koka dem nätt och jämt mjuka. Kyl i kallt vatten och låt rinna av. Blanda svartrötter, apelsinfiléer och ruccola i en skål.
4
5
3. Rosta pumpakärnorna i olja i en het stekpanna. Salta lätt. Vispa ihop vinägretten i en skål. Häll den över svartrotssalladen. Salta, peppra och strö över pumpakärnor.
168 KCAL PER PORTION
E% 7 procent protein, 61 procent fett, 31 procent kolhydrater.
Receptet hämtat ur boken “Ekolådans recept”.