Du behöver

  • 2 paprikor
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • 1 aubergine
  • 125 g chevreost
  • 4 msk fikonmarmelad
  • färsk basilika
  • 2 ciabattabröd, eventuellt glutenfritt bröd

Gör så här

1
1. Ugnsbaka paprikan i 200 grader i ca 10 min. När paprikan är klar, dra av skinnet och ta bort skaft och kärnhus. Mixa paprikan till en jämn sås tillsammans med olja, honung, vitlök, salt och peppar.

2

3
2. Skär 8 cm långa stänger av auberginen och stek/grilla med lite salt och peppar.

4

5
3. Toppa auberginestängerna med paprikasås, en bit chevreost, lite fikonmarmelad och basilika.

6

7
4. Servera rostat ciabattabröd till. Använd den överblivna paprikasåsen som dip.


Kommentar:
432 KCAL PER PORTION
E% 11 procent protein, 51 procent fett, 38 procent kolhydrater