Du behöver
- 2 paprikor
- 4 msk olivolja
- 1 tsk honung
- 2 vitlöksklyftor
- salt och peppar
- 1 aubergine
- 125 g chevreost
- 4 msk fikonmarmelad
- färsk basilika
- 2 ciabattabröd, eventuellt glutenfritt bröd
Gör så här
1
1. Ugnsbaka paprikan i 200 grader i ca 10 min. När paprikan är klar, dra av skinnet och ta bort skaft och kärnhus. Mixa paprikan till en jämn sås tillsammans med olja, honung, vitlök, salt och peppar.
2
3
2. Skär 8 cm långa stänger av auberginen och stek/grilla med lite salt och peppar.
4
5
3. Toppa auberginestängerna med paprikasås, en bit chevreost, lite fikonmarmelad och basilika.
6
7
4. Servera rostat ciabattabröd till. Använd den överblivna paprikasåsen som dip.
432 KCAL PER PORTION
E% 11 procent protein, 51 procent fett, 38 procent kolhydrater