Du behöver

  • 500 g rotpersilja, i mindre bitar
  • 1 gul lök, grovt hackad
  • 3 vitlöksklyftor, halverade
  • 2 msk olivolja
  • ca 6 dl grönsaksbuljong
  • ca 2 dl vispgrädde, eventuellt laktosfri grädde
  • salt och peppar
  • hackad persilja
  • brödkrutonger

Gör så här

1
1. Stek rotpersiljan, löken och vitlöken gyllenbruna i olivolja i en kastrull. Tillsätt buljong och koka upp. Häll i grädde och låt sjuda tills rotpersiljan är riktigt mjuk, ca 20 min.

2

3
2. Mixa soppan slät i en matberedare eller med en stavmixer. Späd eventuellt med mer buljong eller grädde. Smaksätt med salt och peppar. Strö över persilja och servera med brödkrutonger.


Kommentar:
408 KCAL PER PORTION
E% 7 procent protein, 64 procent fett, 29 procent kolhydrater.
Receptet hämtat ur boken “Ekolådans recept”.