Du behöver
- 500 g rotpersilja, i mindre bitar
- 1 gul lök, grovt hackad
- 3 vitlöksklyftor, halverade
- 2 msk olivolja
- ca 6 dl grönsaksbuljong
- ca 2 dl vispgrädde, eventuellt laktosfri grädde
- salt och peppar
- hackad persilja
- brödkrutonger
Gör så här
1
1. Stek rotpersiljan, löken och vitlöken gyllenbruna i olivolja i en kastrull. Tillsätt buljong och koka upp. Häll i grädde och låt sjuda tills rotpersiljan är riktigt mjuk, ca 20 min.
2
3
2. Mixa soppan slät i en matberedare eller med en stavmixer. Späd eventuellt med mer buljong eller grädde. Smaksätt med salt och peppar. Strö över persilja och servera med brödkrutonger.
408 KCAL PER PORTION
E% 7 procent protein, 64 procent fett, 29 procent kolhydrater.
Receptet hämtat ur boken “Ekolådans recept”.