Du behöver
- 1 gul lök
- 3 msk smör eller 1/2 dl olivolja
- 3 dl frysta gröna ärtor
- 2 tsk Biofood lantbuljong
- en bit ingefära
- 1 dl grädde, evenutellt laktosfri
- 3 dl vatten
- 2 msk torkad eller 1/2 kruka färsk basilika
- 2 msk honung
- 1/2 tsk svartpeppar
- ½ dl champagne (kan uteslutas)
- ev. crème fraiche eller sojayoghurt till servering
- SALLAD
- 1 dl pumpafrön
- 1 rött äpple
- 2 dl cocktailtomater
- 1 knippe machésallad
- 3 msk oliv- eller rapsolja
- 1 msk äppelcidervinäger
- salt och peppar
- 1 dl pecannötter
- 1 dl torkade tranbär
Gör så här
1
SOPPA
2
1. Fräs löken i olja eller smör tills den är lätt färgad.
3
2. Mixa allt i en mixer och låt koka upp.
4
5
Vid fest: toppa soppan med champagne före serveringen. Häll upp i glas eller skålar. Servera med en klick crème fraiche eller sojayoghurt.
6
7
SALLAD
8
Rosta pumpafrön i en torr stekpanna. Skiva äpplet i tunna skivor och dela tomaterna. Fördela salladen på tallrikar och ringla över lite dressing på oliv- eller rapsolja, äppelcidervinäger, salt, peppar. Strö över nötter och tranbär.
519 KCAL PER PORTION
E% 7 procent protein, 74 procent fett,
19 procent kolhydrater