Du behöver

  • 1 gul lök
  • 3 msk smör eller 1/2 dl olivolja
  • 3 dl frysta gröna ärtor
  • 2 tsk Biofood lantbuljong
  • en bit ingefära
  • 1 dl grädde, evenutellt laktosfri
  • 3 dl vatten
  • 2 msk torkad eller 1/2 kruka färsk basilika
  • 2 msk honung
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • ½ dl champagne (kan uteslutas)
  • ev. crème fraiche eller sojayoghurt till servering
  • SALLAD
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 rött äpple
  • 2 dl cocktailtomater
  • 1 knippe machésallad
  • 3 msk oliv- eller rapsolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • salt och peppar
  • 1 dl pecannötter
  • 1 dl torkade tranbär

Gör så här

1
SOPPA

2
1. Fräs löken i olja eller smör tills den är lätt färgad.

3
2. Mixa allt i en mixer och låt koka upp.

4

5
Vid fest: toppa soppan med champagne före serveringen. Häll upp i glas eller skålar. Servera med en klick crème fraiche eller sojayoghurt.

6

7
SALLAD

8
Rosta pumpafrön i en torr stekpanna. Skiva äpplet i tunna skivor och dela tomaterna. Fördela salladen på tallrikar och ringla över lite dressing på oliv- eller rapsolja, äppelcidervinäger, salt, peppar. Strö över nötter och tranbär.


Kommentar:
519 KCAL PER PORTION
E% 7 procent protein, 74 procent fett,
19 procent kolhydrater