Du behöver

  • 1 dl dinkelmjöl (eller hälften vetemjöl, hälften grahamsmjöl)
  • 2 dl mjölk, sojadryck eller havredryck
  • 2 ägg
  • 1/2 krm salt
  • matfett till stekning
  • 6 rutor mörk choklad, minst 70 % kakaohalt
  • 250 g frysta hallon

Gör så här

1
1. Vispa först ihop mjöl och mjölk, tillsätt sedan ägg och salt. Låt smeten stå och svälla i 20 min.

2

3
2. Grädda pannkakor som vanligt i lite smör eller margarin. Vispa runt i smeten innan du gräddar pannkakorna.

4

5
3. Vik ihop pannkakorna med en bit choklad i mitten. Den smälter fint

6
av värmen. Servera direkt med tinade hallon.


Kommentar:
163 KCAL PER PANNKAKA MED CHOKLAD OCH HALLON
E% 15 procent protein, 47 procent fett, 38 procent kolhydrater