Du behöver
- 1 dl dinkelmjöl (eller hälften vetemjöl, hälften grahamsmjöl)
- 2 dl mjölk, sojadryck eller havredryck
- 2 ägg
- 1/2 krm salt
- matfett till stekning
- 6 rutor mörk choklad, minst 70 % kakaohalt
- 250 g frysta hallon
Gör så här
1
1. Vispa först ihop mjöl och mjölk, tillsätt sedan ägg och salt. Låt smeten stå och svälla i 20 min.
2
3
2. Grädda pannkakor som vanligt i lite smör eller margarin. Vispa runt i smeten innan du gräddar pannkakorna.
4
5
3. Vik ihop pannkakorna med en bit choklad i mitten. Den smälter fint
6
av värmen. Servera direkt med tinade hallon.
163 KCAL PER PANNKAKA MED CHOKLAD OCH HALLON
E% 15 procent protein, 47 procent fett, 38 procent kolhydrater