Du behöver

  • 800 g potatis skalad
  • 2.5 dl mjölk varm
  • salt nymalen svartpeppar
  • 600 g strömmingsfilé
  • ströbröd
  • smör

Kaprissmör

50 g smör
1 st citron saften
2 msk kapris
1 msk bladpersilja hackad
200 g vitkål
2 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
0.5 msk dijonsenap

Gör så här

1
Koka potatisen i saltat vatten. Häll av, krossa den i kastrullen, elvispa i mjölk till bra konsistens.Smaka av med salt och peppar.

2
Skölj och torka strömmingen. Häll ströbröd på ett fat och lägg i hälften av filéerna med skinnsidan nedåt. Salta, peppra och lägg en liten smörklick på varje. Lägg resten av filéerna ovanpå, köttsida mot köttsida. Klappa in ströbrödet. Stek i smör på medelvärme, 3–4 minuter på varje sida.

3
Bryn smör i en kastrull, blanda i citronsaft, kapris och persilja.

4
Strimla vitkålen mycket fint. Vänd ihop med olja, vinäger och senap. Peppra och salta.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 556, Fett 33 g, Kolhydrater 38 g, Fibrer 4 g