Du behöver
- Bulgur
- 2 1/2 dl bulgur
- 200 g kantareller
- 2 msk smör
- 2 dl lingon
- Sås
- 2–3 dl turkisk yoghurt
- 1/2 dl finhackad persilja
- 1/2 msk hackad färsk rosmarin
- rivet skal av 1 apelsin
- salt
- Lammkotletter
- 4 dubbla lammkotletter
- 1 msk smör + 1 msk olivolja
- salt och svartpeppar
- 4 msk pesto
Gör så här
1
Börja med bulgurn: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Stek under tiden kantarellerna, dela de stora i mindre bitar i smör tills de är knappt mjuka. Blanda ner svampen i bulgurn när den kokat färdigt. Smaka av med salt och svartpeppar. Blanda in lingonen precis när bulgurn ska serveras.
2
Rör samman yoghurt med persilja, rosmarin och apelsinskal. Smaka av med salt.
3
Bryn lammkotletterna på båda sidor i stekpanna med smör och olja på hög värme. Skruva ner värmen och låt kotletterna eftersteka tills de är rosa inuti. Salta och peppra under tiden.
4
Skeda kantarellbulgur på tallrikar, lägg en dubbelkotlett till varje ovanpå bulgurn, klicka pesto på kotletterna och toppa med en kantarell. Servera såsen vid sidan om