Du behöver

  • Bulgur
  • 2 1/2 dl bulgur
  • 200 g kantareller
  • 2 msk smör
  • 2 dl lingon
  • Sås
  • 2–3 dl turkisk yoghurt
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 1/2 msk hackad färsk rosmarin
  • rivet skal av 1 apelsin
  • salt
  • Lammkotletter
  • 4 dubbla lammkotletter
  • 1 msk smör + 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 4 msk pesto

Gör så här

1
Börja med bulgurn: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Stek under tiden kantarellerna, dela de stora i mindre bitar i smör tills de är knappt mjuka. Blanda ner svampen i bulgurn när den kokat färdigt. Smaka av med salt och svartpeppar. Blanda in lingonen precis när bulgurn ska serveras.

2
Rör samman yoghurt med persilja, rosmarin och apelsinskal. Smaka av med salt.

3
Bryn lammkotletterna på båda sidor i stekpanna med smör och olja på hög värme. Skruva ner värmen och låt kotletterna eftersteka tills de är rosa inuti. Salta och peppra under tiden.

4
Skeda kantarellbulgur på tallrikar, lägg en dubbelkotlett till varje ovanpå bulgurn, klicka pesto på kotletterna och toppa med en kantarell. Servera såsen vid sidan om