Du behöver
- 2 kg kräftor tinade
 - 2.5 l vatten
 - 1 st flaska lättöl (33 cl)
 - 100 g grovsalt
 - 2 st sockerbit
 - 1 msk dillfrö
 - 1 kg krondill kronorna
 
Gör så här
                Lägg kräftorna i en bunke. Koka upp vatten, öl, grovsalt, sockerbitar och dillfrö. Tillsätt hälften av dillkronorna och låt dem koka med 5 minuter. Ta bort och lägg i resten av krondillen. Slå den kokheta lagen över kräftorna. Ställ bunken i kallvatten för avkylning, sätt in kräftorna i kylen över natten.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Recept: Per-Anders Bergqvist. Frysta kräftor kan ha minst sagt varierande kvalitet, men bara genom att lägga dem en ny lag så blir de mycket godare.