Du behöver

  • 2 st chili urkärnade, skivade
  • 4 st vitlöksklyftor skalade
  • 8 cm ingefära skalad, i skivor
  • 1 tsk korianderfrö
  • 2 kruka koriander blad och stjälkar
  • 2 st burkar kokosmjölk
  • 2 st fiskbuljongtärning
  • 2 msk fisksås asiatisk
  • 1 st lime saften
  • 500 g laxfilé ca 3 x 3 cm
  • 200 g äggnudlar kokta, avkylda
  • 4 st salladslökar skivade
  • korianderblad
  • 1 tsk sesamolja
  • limeklyftor

Gör så här

1
1. Mixa chili, vitlök, ingefära, korianderfrö och koriander i matberedare tills allt är finfördelat. Skrapa ner det i en kastrull och tillsätt kokosmjölk, buljongtärningar och

2
8 deciliter vatten. Koka upp och låt koka i cirka 10 minuter.

3
2. Tillsätt fisksås och limesaft. Vänd i lax och nudlar, ta av från plattan och låt stå med lock ett par minuter.

4
3. Häll upp i skålar, toppa med

5
salladslök, korianderblad och

6
några droppar sesamolja i varje skål. Servera med extra lime.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 590, Fett 33 g, Kolhydrater 40 g, Fibrer 2 g.