Du behöver

  • 900 g kycklingben
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 st ingefära riven och pressad
  • 1 msk socker
  • 1 msk sesamfrö
  • 1 tsk fänkålsfrö (kan uteslutas)
  • 1 st apelsin pressad
  • 0.5 st citron pressad
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk socker
  • 0.5 st vitkålshuvud fint strimlat
  • 1 st äpple Granny Smith, tunt skivat

Gör så här

1
Lägg kycklingbenen på papprad plåt. Rör ihop soja, sesamolja, ingefärsjuice, socker och sesamfrö. Pensla kycklingbenen med blandningen. Grilla i ugnen i 275 grader, cirka 25 minuter. Kycklingen är klar när köttet lätt lossnar från benet.

2
Rosta fänkålsfröna i torr stekpanna, krossa i mortel.

3
Vispa ihop saften från apelsinen och citronen, creme fraiche, socker och en nypa salt i en stor skål. Blanda med fänkålsfrö, strimlad kål och tunt skivat äpple, och servera med kycklingen.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 554, Fett 30 g, Kolhydrater 21 g, Fibrer 4 g