Du behöver
- 900 g kycklingben
- 1 msk kinesisk soja
- 1 tsk sesamolja
- 1 st ingefära riven och pressad
- 1 msk socker
- 1 msk sesamfrö
- 1 tsk fänkålsfrö (kan uteslutas)
- 1 st apelsin pressad
- 0.5 st citron pressad
- 1 dl crème fraîche
- 1 msk socker
- 0.5 st vitkålshuvud fint strimlat
- 1 st äpple Granny Smith, tunt skivat
Gör så här
1
Lägg kycklingbenen på papprad plåt. Rör ihop soja, sesamolja, ingefärsjuice, socker och sesamfrö. Pensla kycklingbenen med blandningen. Grilla i ugnen i 275 grader, cirka 25 minuter. Kycklingen är klar när köttet lätt lossnar från benet.
2
Rosta fänkålsfröna i torr stekpanna, krossa i mortel.
3
Vispa ihop saften från apelsinen och citronen, creme fraiche, socker och en nypa salt i en stor skål. Blanda med fänkålsfrö, strimlad kål och tunt skivat äpple, och servera med kycklingen.
Näringsvärde: Kcal 554, Fett 30 g, Kolhydrater 21 g, Fibrer 4 g