Du behöver
- 3 schalottenlökar
- smör att steka i
- 3 röda paprikor
- 1 krm chilipeppar
- 1 dl vitt vin
- 2 kycklingbuljongtärningar
- 7 dl vatten
- 3 msk ljus redning
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- salt och peppar
- Tillbehör:
- 1/2 fullkornsbaguette per person, med smaksatt keso och groddar
Gör så här
1
1 Hacka löken och fräs i 3 minuter. Skär paprikan i bitar och fräs med den sista minuten med chilipepparn. Slå på vin och låt det koka in.
2
2 Häll röran i en kastrull. Tillsätt buljongtärningar, vatten och redning och koka i 5 minuter, gärna längre. Mixa soppan med mixerstav. Tillsätt grädde och värm tills den sjuder.
3
3 Servera med baguette fylld med keso och groddar.