Du behöver

  • 3 schalottenlökar
  • smör att steka i
  • 3 röda paprikor
  • 1 krm chilipeppar
  • 1 dl vitt vin
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 7 dl vatten
  • 3 msk ljus redning
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • Tillbehör:
  • 1/2 fullkornsbaguette per person, med smaksatt keso och groddar

Gör så här

1
1 Hacka löken och fräs i 3 minuter. Skär paprikan i bitar och fräs med den sista minuten med chilipepparn. Slå på vin och låt det koka in.

2
2 Häll röran i en kastrull. Tillsätt buljongtärningar, vatten och redning och koka i 5 minuter, gärna längre. Mixa soppan med mixerstav. Tillsätt grädde och värm tills den sjuder.

3
3 Servera med baguette fylld med keso och groddar.