Du behöver
- 1/2 dl ströbröd
- 3/4 tsk salt
- 1 krm malen vitpeppar
- rivet skal av 1 citron
- 1 dl vatten
- 300 g (kalv)färs
- 4 portionspaket nudlar med buljong
- 600 g tinad grönkål
Gör så här
1
Häll ströbröd, salt, peppar och citronskal i bunke, rör i vattnet och låt stå minst 10 minuter. Blanda i halva färsen i sänder och forma enkronestora frikadeller med våta händer.
2
Koka upp drygt 1 ? liter vatten, tillsätt buljongpulvret. Sjud frikadellerna, hälften åt gången, tills de flyter upp. Ta upp med hålslev.
3
Bryt ner nudlarna i buljongen, tillsätt grönkålen och koka upp igen, sjud 5 minuter. Lägg i frikadellerna och servera med ostknäcke.
Näringsvärde: Kcal 548, Fett 14 g, Kolhydrater 79 g, Fibrer 5 g