Du behöver

  • 1/2 dl ströbröd
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 dl vatten
  • 300 g (kalv)färs
  • 4 portionspaket nudlar med buljong
  • 600 g tinad grönkål

Gör så här

1
Häll ströbröd, salt, peppar och citronskal i bunke, rör i vattnet och låt stå minst 10 minuter. Blanda i halva färsen i sänder och forma enkronestora frikadeller med våta händer.

2
Koka upp drygt 1 ? liter vatten, tillsätt buljongpulvret. Sjud frikadellerna, hälften åt gången, tills de flyter upp. Ta upp med hålslev.

3
Bryt ner nudlarna i buljongen, tillsätt grönkålen och koka upp igen, sjud 5 minuter. Lägg i frikadellerna och servera med ostknäcke.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 548, Fett 14 g, Kolhydrater 79 g, Fibrer 5 g