Du behöver
- 1 tråg (500 g) sopprotsaker (gul lök, palsternacka, rotselleri, morot)
- 2 msk smör
- ca 3–4 råa rödbetor (500 g)
- 2 potatisar
- 2 tärningar höns- eller grönsaksbuljong
- ca 1 tsk salt
- svartpeppar
- 1–2 msk vinäger
- ca 300 g (bräck)korv eller kryddad korv
- Garnering
- färsk timan
- rivet citronskal
- ev (medelhavs)yoghurt
Gör så här
1
Skala rotsakerna och strimla dem fint i matberedaren. Hacka löken och fräs den blank i smöret i en rymlig kastrull. Lägg i rotsakerna och fräs dem lite.
2
Skala och strimla rödbetorna och potatisarna. Lägg dem i kastrullen. Häll på 1 ? liter vatten och smula ner buljongtärningarna. Koka upp, skumma av och låt soppan småkoka 10–15 minuter. Smaka av med salt, peppar och vinäger.
3
Klyv korvarna längsmed och grilla dem varma i grillpanna eller stek i panna. Garnera med timjan och citronskal. Klicka i yoghurt om så önskas och servera bröd till.
Näringsvärde: Kcal 410, Fett 16 g, Kolhydrater 50 g, Fibrer 9 g