Du behöver

  • 1 tråg (500 g) sopprotsaker (gul lök, palsternacka, rotselleri, morot)
  • 2 msk smör
  • ca 3–4 råa rödbetor (500 g)
  • 2 potatisar
  • 2 tärningar höns- eller grönsaksbuljong
  • ca 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • 1–2 msk vinäger
  • ca 300 g (bräck)korv eller kryddad korv
  • Garnering
  • färsk timan
  • rivet citronskal
  • ev (medelhavs)yoghurt

Gör så här

1
Skala rotsakerna och strimla dem fint i matberedaren. Hacka löken och fräs den blank i smöret i en rymlig kastrull. Lägg i rotsakerna och fräs dem lite.

2
Skala och strimla rödbetorna och potatisarna. Lägg dem i kastrullen. Häll på 1 ? liter vatten och smula ner buljongtärningarna. Koka upp, skumma av och låt soppan småkoka 10–15 minuter. Smaka av med salt, peppar och vinäger.

3
Klyv korvarna längsmed och grilla dem varma i grillpanna eller stek i panna. Garnera med timjan och citronskal. Klicka i yoghurt om så önskas och servera bröd till.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 410, Fett 16 g, Kolhydrater 50 g, Fibrer 9 g