Du behöver
- 1 gurka
- 1 svenskt äpple, gärna aroma
- 1 rödlök, hackad
- 1 tomat, urkärnad och tärnad
- 4–5 ansjovisfiléer, hackade
- 1 msk ansjovisspad
- 2 tsk ljus dijonsenap
- 2 msk hackad dill
- salt och svartpeppar
- 600 strömmingsfilé
- salt
- rågmjöl
- smör till stekning
- potatis till kokning
Gör så här
1
Skala (om du vill) och tärna gurkan och äpplet.
2
Blanda dem med rödlöken, ansjovis plus spad, senap, dill, salt och svartpeppar.
3
Salta strömmingsfiléerna, lägg ihop två och två och vänd i rågmjöl. Stek dem 3–4 minuter på varje sida i smör. Servera med kokt eller pressad potatis.
Näringsvärde:
Kcal 422,
Fett 16 g,
Kolhydrater 43 g,
Fibrer 3 g