Du behöver

  • 1 gurka
  • 1 svenskt äpple, gärna aroma
  • 1 rödlök, hackad
  • 1 tomat, urkärnad och tärnad
  • 4–5 ansjovisfiléer, hackade
  • 1 msk ansjovisspad
  • 2 tsk ljus dijonsenap
  • 2 msk hackad dill
  • salt och svartpeppar
  • 600 strömmingsfilé
  • salt
  • rågmjöl
  • smör till stekning
  • potatis till kokning

Gör så här

1
Skala (om du vill) och tärna gurkan och äpplet.

2
Blanda dem med rödlöken, ansjovis plus spad, senap, dill, salt och svartpeppar.

3
Salta strömmingsfiléerna, lägg ihop två och två och vänd i rågmjöl. Stek dem 3–4 minuter på varje sida i smör. Servera med kokt eller pressad potatis.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 422,
Fett 16 g,
Kolhydrater 43 g,
Fibrer 3 g