Du behöver

  • 5 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2 morötter i skivor
  • 1 paket asiatiska snabbnudlar
  • 6 skogschampinjoner
  • i skivor
  • 1 dl skivad purjolök
  • 1 kycklingfilé, strimlad
  • 1/4 kinakål, strimlad
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 msk riven ingefära
  • färsk koriander
  • Att servera till:
  • frallor med havregryn och ost (mager)

Gör så här

1
Koka upp vatten med buljong och morotsskivor. Koka 3 minuter.

2
Bryt ner nudlar i buljongen, tillsätt svamp, purjo och kycklingstrimlor. Koka 3-5 minuter tills kycklingköttet är genomkokt, inget rosa kvar inuti strimlorna.

3
Vänd ner kinakålstrimlorna. Smaka av med salt, peppar och ingefära. Strö på koriander vid servering.


Kommentar:
Tips! Ta glasnudlar av mungbönmjöl om du inte tål gluten.