Du behöver

  • 4 mindre Kronfågel kycklingfiléer
  • Ca 600 g smör till stekning
  • Salt och peppar
  • 100 g lagrad hårdost
  • 8 skivor parmaskinka
  • 1 kg blandad sötpotatis/potatis
  • 1 strimlad röd pepparfrukt
  • Ev. finhackade vitlöksklyftor
  • 3 msk hackad timjan olja
  • Ev. valfri smaksatt creme fraiche

Gör så här

1
Skala sötpotatis och potatis, skär sötpotatisen i ganska stora bitar, potatisen i något mindre bitar. Lägg dem tillsammans med vitlök och pepparfrukt i bakpappersklädd långpanna. Ringla över olja och blanda så att oljan täcker alla ytor. Strö över salt (använd gärna flingsalt), nymald svartpeppar och timjan. Stek i 200° C i ca 35 minuter, Skär ett snitt i filéerna och lägg i en anpassad ostbit i varje. Vik ihop och krydda väl runt om med salt och peppar. Vira parmaskinka runt om. Bryn dem i panna och efterstek tillsammans med grönsakerna i ca 200° C i ca 20 minuter*. Eller grilla dem på utegrillen! Servera med sallad och en creme fraiche sås till!

2

3
* Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag.

4

5
Smaklig måltid!