Du behöver

  • 4 st potatis port kokt
  • 4 st gräddsås port
  • lingonsylt hemlagad eller färdigköpt

Kycklingköttbullar:

350 g kronfågel kycklingfärs
0.5 dl ströbröd
0.5 dl vatten
1 st ägg litet
0.5 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk lök hackad gul
socker Ev. 1 nypa
1 msk potatismjöl
smör till stekning

Gör så här

1
Blanda ströbröd med vatten. Låt svälla i ca 10 min. Tillsätt ägg, salt och peppar, socker, lök och potatismjöl. Rör ner kycklingfärsen och arbeta ihop till en ganska lös men smidig smet. Forma kycklingfärsen till små runda bollar med vattensköljda händer. Stek dem gyllenbruna i smör. Skaka pannan då och då och låt eftersteka på svag värme. Servera kycklingköttbullarna med kokt potatis, gräddsås, lingon och en sallad.

2

3
Smaklig måltid!