Du behöver

  • 500 g tinad kolja, sej
  • eller alaska pollock
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 duttar kajennpeppar
  • 2 dl ströbröd + 3 msk curry
  • 2 msk solrosolja
  • 25 g smör
  • 2 1/2 msk vetemjöl
  • 5 dl mellanmjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 1 kg kall kokt potatis
  • 400 g tinad hackad spenat
  • citronklyftor, paprikaringar

Gör så här

1
Dela fisken i bitar, mixa i matberedare med potatismjöl, ägg, salt och kajenn. Blanda ströbröd och curry. Forma åtta biffar och vänd dem i curryströbrödet. Stek på medelvärme i olja, ett par minuter på varje sida. Håll varmt.

2
Smält smör, rör i mjöl, späd med mjölk och koka upp. Smaksätt med salt och peppar. Sjud 3 minuter. Grovskiva potatisen, vänd ner den och spenaten. Låt bli genomvarmt under lock på svag värme.

3
Servera med citron och paprika.