Du behöver
- 500 g tinad kolja, sej
- eller alaska pollock
- 2 msk potatismjöl
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- 2 duttar kajennpeppar
- 2 dl ströbröd + 3 msk curry
- 2 msk solrosolja
- 25 g smör
- 2 1/2 msk vetemjöl
- 5 dl mellanmjölk
- 1/2 tsk salt
- 1 krm malen svartpeppar
- 1 kg kall kokt potatis
- 400 g tinad hackad spenat
- citronklyftor, paprikaringar
Gör så här
1
Dela fisken i bitar, mixa i matberedare med potatismjöl, ägg, salt och kajenn. Blanda ströbröd och curry. Forma åtta biffar och vänd dem i curryströbrödet. Stek på medelvärme i olja, ett par minuter på varje sida. Håll varmt.
2
Smält smör, rör i mjöl, späd med mjölk och koka upp. Smaksätt med salt och peppar. Sjud 3 minuter. Grovskiva potatisen, vänd ner den och spenaten. Låt bli genomvarmt under lock på svag värme.
3
Servera med citron och paprika.