Du behöver
- 1 vitlöksklyfta, skivad
- olivolja
- 400 g körsbärstomater, delade
- 1 tsk flytande honung
- 75 g färsk babyspenat
- 1–2 krukor basilika, bladen, plockade
- salt och peppar
- 4 bitar fiskfilé (à 150 g), saltade och pepprade
- 1 citron
Gör så här
1
1 Sätt ugnen på 250 grader, grillvärme.
2
2 Fräs vitlöksklyftan i lite olivolja.
3
3 Tillsätt tomater och honung. När tomaterna börjar såsa till sig, vänd ner spenat och basilika. Smaka av med salt och peppar.
4
4 Lägg ut ett ark bakplåtspapper i en långpanna, bred ut tomatsåsen, lägg fiskfiléerna ovanpå och täck med tunna citronskivor.
5
5 Lå stå i ugnen cirka 15 minuter eller mer beroende på fiskfiléernas tjocklek. Servera med sallad (och kokt potatis om du inte följer GI).