Du behöver

  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • olivolja
  • 400 g körsbärstomater, delade
  • 1 tsk flytande honung
  • 75 g färsk babyspenat
  • 1–2 krukor basilika, bladen, plockade
  • salt och peppar
  • 4 bitar fiskfilé (à 150 g), saltade och pepprade
  • 1 citron

Gör så här

1
1 Sätt ugnen på 250 grader, grillvärme.

2
2 Fräs vitlöksklyftan i lite olivolja.

3
3 Tillsätt tomater och honung. När tomaterna börjar såsa till sig, vänd ner spenat och basilika. Smaka av med salt och peppar.

4
4 Lägg ut ett ark bakplåtspapper i en långpanna, bred ut tomat­såsen, lägg fiskfiléerna ovanpå och täck med tunna citronskivor.

5
5 Lå stå i ugnen cirka 15 minuter eller mer beroende på fiskfiléernas tjocklek. Servera med sallad (och kokt potatis om du inte följer GI).