Du behöver

  • ca 150 g bandpasta (pappardelle)
  • 2 liter vatten
  • 1 msk salt
  • 1 pkt (250 g) djupfryst bladspenat
  • 1 späd purjolök, ca 80 g
  • 1 msk smör
  • 2 tsk grönsaksfond
  • 1 krm mald muskotnöt, ev. salt
  • 2 äggulor
  • grovmalen svartpeppar
  • några tunna paprikaringar
  • färskriven parmesanost

Gör så här

1
Koka pastan i vatten och salt enligt anvisningarna på paketet.

2
Tina och smörfräs spenaten. Skölj, ansa och strimla purjon tunt. Låt purjoringarna bli mjuka tillsammans med spenaten. Häll i grönsaksfonden. Rör om och krydda med muskot och ev. salt.

3
Servera den nykokta pastan i varma, djupa tallrikar. Skeda över spenat. Toppa med äggula, svartpeppar, paprika och parmesan.