Du behöver
- 4 quornfiléer eller 1 påse quornbitar
- 1 påse färdig allroundmarinad (Santa Maria)
- Grönsaksröra:
- 1 stor gul lök
- 1 liten squash
- 1 msk olivolja
- 1 burk (400 g) hela tomater
- 1 burk (400 g) naturella vita bönor
- salt
- pepparmix
- 1/2 tsk timjan
- Att servera till:
- kokt ris
- bröd
Gör så här
1
1. Tina quornfiléerna eller bitarna om de är frysta. Lägg dem i en form och häll över marinaden. Låt stå cirka 10 minuter.
2
2. Sätt in formen i ugnens nedre del i 200 grader, cirka 15 minuter. Täck med folie om ytan blir för brun.
3
3. Gör under tiden grönsaksröran. Skala och grovhacka löken. Skär squashfrukten i skivor. Fräs lök och squash några minuter i olja i en traktörpanna.
4
4. Häll på hela tomaterna med sitt spad. Skölj de vita bönorna. Låt dem rinna av väl och tillsätt dem. Salta, peppra och smaksätt med timjan.
5
5. Låt grönsaksröran småputtra 5-10 minuter.
6
6. Bjud quornrätten med grönsaksröran, ris och bröd. Välj glutenfritt bröd vid celiaki.
Stekt quorn med grönsaksröra är en perfekt rätt till den som vill äta vegetariskt. 1 äggvita ingår dock i själva quornprodukten.