Du behöver

  • 4 quornfiléer eller 1 påse quornbitar
  • 1 påse färdig allroundmarinad (Santa Maria)
  • Grönsaksröra:
  • 1 stor gul lök
  • 1 liten squash
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk (400 g) hela tomater
  • 1 burk (400 g) naturella vita bönor
  • salt
  • pepparmix
  • 1/2 tsk timjan
  • Att servera till:
  • kokt ris
  • bröd

Gör så här

1
1. Tina quornfiléerna eller bitarna om de är frysta. Lägg dem i en form och häll över marinaden. Låt stå cirka 10 minuter.

2
2. Sätt in formen i ugnens nedre del i 200 grader, cirka 15 minuter. Täck med folie om ytan blir för brun.

3
3. Gör under tiden grönsaksröran. Skala och grovhacka löken. Skär squashfrukten i skivor. Fräs lök och squash några minuter i olja i en traktörpanna.

4
4. Häll på hela tomaterna med sitt spad. Skölj de vita bönorna. Låt dem rinna av väl och tillsätt dem. Salta, peppra och smaksätt med timjan.

5
5. Låt grönsaksröran småputtra 5-10 minuter.

6
6. Bjud quornrätten med grönsaksröran, ris och bröd. Välj glutenfritt bröd vid celiaki.


Kommentar:
Stekt quorn med grönsaksröra är en perfekt rätt till den som vill äta vegetariskt. 1 äggvita ingår dock i själva quornprodukten.