Du behöver

  • 4 portioner matkorn
  • ca 4 dl spad från inlagd rödbeta
  • 400 g gröna ärter
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 2 msk smör
  • flingsalt
  • 300 g majskorn
  • 600 g tinad alaska pollock-filé

Gör så här

1
1 Koka matkorn med rödbetsspad i vattnet efter paketets anvisning.

2
2 Koka ärter och strimlad, urkärnad chili i 5 deciliter vatten med buljongtärning, ta upp med hålslev. Mixa med smör och flingsalt.

3
3 Värm majsen i saltvattnet ett par minuter, ta upp, håll varm.

4
4 Koka upp buljongen igen. Lägg i fisken, dra kastrullen från plattan och lägg på lock. Färdigt efter 4–6 minuter beroende på fiskens tjocklek (fiskens innertemperatur ska bli 52 grader).