Du behöver
- 2 mjuka tunnbröd
- smörgåsmargarin
- Salsa:
- 1 mogen avokado
- 1 msk lätt crème fraîche
- 1 msk finhackad rödlök eller silverlök
- 2 finhackade urkärnade tomater
- droppar av tabasco eller aningen kajennpeppar
- 2 msk finhackad färsk koriander eller persilja
- 1/2 tsk salt
Gör så här
1
Tillaga först salsan: Mosa avokadoköttet med en gaffel och rör ner crème fraîche som fördröjer avokadons missfärgning. Blanda ner övriga ingredienser och smaka slutligen av med salt.
2
Bred tunnbrödet tunt med margarin som skyddar mot salsans fukt så att brödet inte blir blött på en gång. Bred på salsan och rulla samman. Kan tillagas några timmar i förväg och förvaras i plastpåse i kylskåp.
Fler mumsiga mackor hittar du om du klicka på länkarna nedan.