Du behöver

  • 500 g köttbullar
  • 1.5 msk smör
  • 1 dl persilja finskuren
  • 1.5 dl bulgur
  • 1 st påse frysta majskorn (500 g)
  • 3 dl kokande vatten
  • 0.75 st burk crème fraîche
  • 0.25 st habanero eller 1/2 chilifrukt
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

1
1 Värm köttbullarna i stekpanna. Smält smöret i pannan, lägg i persiljan och rulla de varma köttbullarna i persiljan före servering.

2

3
2 Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Lägg majset i kokande, lättsaltat vatten. Koka upp, koka i 3 minuter, sila av väl. Blanda majsen med bulgurn i kastrullen.

4

5
3 Rör i creme fraiche och finhackad chili. Koka upp under omrörning. Smaka av med salt. Servera till köttbullarna.