Du behöver

  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 st rödlök stor
  • 800 g kokt potatis
  • 2 st paprikor färgglada
  • 4 st ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 50 g oliver urkärnade svarta
  • 2 st burk tomatsardiner
  • örtkrydda

Gör så här

1
1 Gnid insidan av en stor stekpanna med en kluven vitlöksklyfta. Värm till medelvärme med lite olja. Halvera löken och skiva grovt, fräs skivorna mjuka och ta upp.

2

3
2 Höj värmen och lägg grovskivad potatis och grova paprikabitar i pannan. Fördela löken ovanpå. Vispa samman äggen med 4 matskedar vatten, salt och peppar. Slå smeten i pannan, sänk till svag värme. Strö i oliverna och lägg på lock. Låt stå 5–10 minuter tills smeten stelnat.

4

5
3 Bena ur sardinerna och fördela dem på omeletten. Klipp kryddgrönt över.