Du behöver
- 1 st kyckling grillad eller stekt, kall
- 150 g bacon
- isbergssallad strimlad
- 1 st burk majskorn (340 g)
- 1 st paprika tärnad röd
- 0.5 st gurka skuren i stavar
- 4.5 st tomater
Sås:
3 dl gräddfil
1 dl majonnäs
2 tsk curry
salt svartpeppar
Gör så här
1
Skär kycklingen i rätt stora, skinn- och benfria bitar.
2
Klipp baconskivorna i strimlor och stek dem spröda.
3
Ta upp och lägg strimlet på hushållspapper för att kallna.
4
Bottna ett stort fat med strimlad sallad. Lägg på kycklingbitarna, majskorn, paprikatärningar och gurkstavar. Strö baconstrimlor över.
5
Skär tomaterna i klyftor.
6
Såsen: Blanda gräddfil och majonnäs med curry till lagom styrka och smaka av med salt och svartpeppar.
7
Servera kycklingsalladen med såsen, tomatklyftor och vitt brytbröd.
Vid glutenintolerans:
Kontrollera försäkerhets skull innehållet i kryddblandningen om färdiggrillad kyckling används.