Du behöver
- 2 ägg
- 1 kg potatis
- salt
- 1 kruka dill
- 600 g färsk eller tinad spättafilé
- 2 msk smör
- salt, kajennpeppar
- 1 limefrukt
- 1/2 kruka persilja
- 2 kvistar färsk dragon
- 250 g sockerärter
Gör så här
1
Koka äggen och låt dem svalna. Skala och hacka dem.
2
Skala potatisarna och lägg dem i en vid gryta med plastbelagd eller emaljerad insida. Täck, knappt, med vatten, salta och lägg på de grova stjälkarna av dillen (spara vipporna). Koka upp under lock.
3
Smörj en bit alfolie, minst dubbelt så stor som grytbottnen, med rumsvarmt smör. Placera fiskfiléerna i mitten. Salta och peppra dem, klicka på resten av smöret, droppa över limesaft och lägg på hackade örter (man kan välja en eller flera). Förslut folien tätt ovanpå fisken.
4
När potatisvattnet kokar ska fiskpaketet läggas ovanpå
5
potatisen. Sänk till medel-värme och låt sjuda 10–12
6
minuter.
7
När potatisen är nästan färdig läggs sockerärterna i potatisvattnet, under foliepaketet. Låt sjuda med tills allt är klart, ytterligare 3-5 minuter.
8
Dra över paketet på ett fat, öppna och strö på hackat ägg. Häll av vattnet från potatis och sockerärter. Servera.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows