Du behöver

  • 2 ägg
  • 1 kg potatis
  • salt
  • 1 kruka dill
  • 600 g färsk eller tinad spättafilé
  • 2 msk smör
  • salt, kajennpeppar
  • 1 limefrukt
  • 1/2 kruka persilja
  • 2 kvistar färsk dragon
  • 250 g sockerärter

Gör så här

1
Koka äggen och låt dem svalna. Skala och hacka dem.

2
Skala potatisarna och lägg dem i en vid gryta med plastbelagd eller emaljerad insida. Täck, knappt, med vatten, salta och lägg på de grova stjälkarna av dillen (spara vipporna). Koka upp under lock.

3
Smörj en bit alfolie, minst dubbelt så stor som grytbottnen, med rumsvarmt smör. Placera fiskfiléerna i mitten. Salta och peppra dem, klicka på resten av smöret, droppa över limesaft och lägg på hackade örter (man kan välja en eller flera). Förslut folien tätt ovanpå fisken.

4
När potatisvattnet kokar ska fiskpaketet läggas ovanpå

5
potatisen. Sänk till medel-värme och låt sjuda 10–12

6
minuter.

7
När potatisen är nästan färdig läggs sockerärterna i potatisvattnet, under foliepaketet. Låt sjuda med tills allt är klart, ytterligare 3-5 minuter.

8
Dra över paketet på ett fat, öppna och strö på hackat ägg. Häll av vattnet från potatis och sockerärter. Servera.

Tillagningstid
30 minuter
Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows