Du behöver

  • 500 g rotselleri
  • 4 dl kokande vatten
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 citrongräs eller rivet skal av 1 lime
  • 2 msk vetemjöl
  • + 3 msk vatten
  • 1/2 msk pressad ci-tronsaft
  • salt och vitpeppar
  • 1 fiskblock (400 g) sejfilé
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt + 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 msk flytande smör och oljà

Gör så här

Skala sellerin och skiva den tunt. Koka skivorna knappt mjuka i vattnet, 5 minuter. Sila spadet ner i en kastrull. Lägg tunt skivat citrongräs (bara tjocka delen) eller limeskal i sellerispadet. Skaka samman mjöl och vatten och vispa ner i spadet. Tillsätt creme fraiche och koka i 3 minuter. Smaka av med salt, peppar, citronsaft och lägg i selleriskivorna. Halvtina fiskblocket, skär i sneda skivor, vänd skivorna i mjöl blandat med salt och peppar. Stek i panna på medelvarm platta. Servera med sellerin och (vild)ris.