Du behöver

  • 4 prt fullkornsris
  • 800 g kycklinglårfilé
  • olja att steka i
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl basilika hackad färsk
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk majsenaredning

Majssallad:

1.5 dl slätbladig persilja
1 st rödlök
3 st små tomater
1 st majs (cirka 150 g)
1 msk rapsolja
1 tsk vinäger
1 nypa salt

Gör så här

Koka riset enligt förpackningens anvisningar. Skär kycklingen i bitar och stek dem lätt i olja. Häll på tomatkross, buljongtärning, vatten och basilika och låt puttra i 5 minuter. Häll i grädde och redning och låt koka upp igen. Hacka persilja, rödlök och tomater och blanda med majs. Tillsätt olja, vinäger och salt. Servera kycklinggrytan med ris och majssallad.