Du behöver

  • 4.5 prt pasta (risformad)
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 st vitlök klyfta
  • 500 g laxfilé tinad i portionsbitar
  • 300 g bladspenat färsk

Gör så här

1
Koka upp 3 liter pastavatten med 2 matskedar salt. Koka också upp ett par centimeter vatten under lock i en annan, vid kastrull.

2
Skölj och skaka av spenaten. Fördela den och laxbitar på varsitt rejält ark aluminiumfolie. Strö salt och en aning kajennpeppar på varje laxbit, salta på spenaten också. Packa in och förslut så tätt som möjligt.

3
Lägg i pastan i det saltade vattnet och rör om, sänk till medelvärme. Rör om under kokningen och låt färdig pasta rinna av i durkslag. Häll tillbaka i grytan och vänd i grädden. Pressa i vitlök och låt allt bli varmt.

4
Lägg under tiden foliepaketen i bottenskylan vatten och lägg på lock. Sänk värmen lite och låt det sjuda i 10 minuter.

5
Servera med limeklyfta att pressa över.