Du behöver
- 300 g laxfilé
- 1/2 squash, ca 250 g
- 1 liten bit purjo
- några småtomater
- olivolja eller annan olja
- 1-2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- Fetaostcrème:
- 50 g fetaost
- 1 dl matlagningsyoghurt
Gör så här
1
Skär laxen i stora tärningar. Dela squashen på längden i två halvor och skiva den. Strimla purjolöken och halvera tomaterna. Fräs hastigt (eller woka) lax, squash och purjo tillsammans i lite olja i en stekpanna.
2
Rör hela tiden och titta efter när laxbitarna blivit ljusa helt igenom, då är det klart. Laxen brukar bli genomstekt på fem minuter och grönsakerna kan gärna vara lite krispiga.
3
Rör samman fetaost med yoghurt. Servera laxwoken med pasta och fetostcrèmen.
Välj pasta som passar vid eventuell allergi.