Du behöver

  • 2 burkar (à 185 g) tonfisk i olja
  • 1/2 ask (50 g) rucola, sköljd
  • 1/2 kruka basilika
  • 2 msk kapris
  • 1 citron, saft
  • och rivet skal
  • 3 msk jungfruolivolja
  • 1/2–1 dl vatten
  • salt, kajennpeppar
  • 400 g tagliatelle
  • 300 g broccoli

Gör så här

1
1. Häll av tonfisken, lägg i matberedaren med rucola, basilika, kapris, citronskal och -saft. Mixa samman och späd med olja först och därefter vatten till slät konsistens, lite lösare än pesto. Smaka av med salt och kajenn.

2
2. Koka upp pastavatten med salt, lägg i pasta och koka enligt anvisning. Dela broccolin i små buketter, tärna stjälken smått, lägg i pastavattnet när det återstår 4 minuter.

3
3. Fördela pasta och broccoli på tallrikar, klicka på tonfisksåsen.