Du behöver
- 2 burkar (à 185 g) tonfisk i olja
- 1/2 ask (50 g) rucola, sköljd
- 1/2 kruka basilika
- 2 msk kapris
- 1 citron, saft
- och rivet skal
- 3 msk jungfruolivolja
- 1/2–1 dl vatten
- salt, kajennpeppar
- 400 g tagliatelle
- 300 g broccoli
Gör så här
1
1. Häll av tonfisken, lägg i matberedaren med rucola, basilika, kapris, citronskal och -saft. Mixa samman och späd med olja först och därefter vatten till slät konsistens, lite lösare än pesto. Smaka av med salt och kajenn.
2
2. Koka upp pastavatten med salt, lägg i pasta och koka enligt anvisning. Dela broccolin i små buketter, tärna stjälken smått, lägg i pastavattnet när det återstår 4 minuter.
3
3. Fördela pasta och broccoli på tallrikar, klicka på tonfisksåsen.