Du behöver
- 1 rödlök
- 2 klyftor vitlök
- 1/4 chilipeppar
- 1 msk olivolja
- 2 förpackningar (à 370 g) krossad tomat
- ca 1 dl vatten
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk strösocker
- 300 g småköttbullar eller halverade kalkonköttbullar
- 20 urkärnade oliver, svarta eller gröna
- 400 g pasta, penne eller tortiglioni
- 3/4 dl riven parmesanost
- 1 salladslök, skivad
Gör så här
1
1. Skala och hacka lök och vitlök. Finhacka urkärnad chili. Fräs allt blankt i olja i en traktörpanna.
2
2. Tillsätt tomatkross och vatten, ha mer vatten om såsen önskas tunnare. Koka upp. Smaka av med salt och socker.
3
Lägg i köttbullar och oliver och låt bli genomvarmt i såsen.
4
3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Lägg upp pastan, toppa med sås och strö på ost och salladslök.