Du behöver

  • 1 rödlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1/4 chilipeppar
  • 1 msk olivolja
  • 2 förpackningar (à 370 g) krossad tomat
  • ca 1 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 300 g småköttbullar eller halverade kalkonköttbullar
  • 20 urkärnade oliver, svarta eller gröna
  • 400 g pasta, penne eller tortiglioni
  • 3/4 dl riven parmesanost
  • 1 salladslök, skivad

Gör så här

1
1. Skala och hacka lök och vitlök. Finhacka urkärnad chili. Fräs allt blankt i olja i en traktörpanna.

2
2. Tillsätt tomatkross och vatten, ha mer vatten om såsen önskas tunnare. Koka upp. Smaka av med salt och socker.

3
Lägg i köttbullar och oliver och låt bli genomvarmt i såsen.

4
3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Lägg upp pastan, toppa med sås och strö på ost och salladslök.