Du behöver
- 1 st blomkålshuvud cirka 750 g
- 4 dl mjölk
- 3 msk vetemjöl
- 1 msk smält smör (flytande)
- 1 krm muskot riven
- salt och peppar
- 0.5 dl persilja strimlad
- 4 st korv kryddheta
Gör så här
1
                1 Dela blomkålen i buketter. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten. Sila av.
            
2
                2 Vispa samman mjölk och mjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning. Koka 3 minuter. Tillsätt smör, muskot, salt och peppar. Häll såsen över blomkålsbuketterna. Strö på persiljan.
            
3
                3 Dela korvarna på längden, eller skiva falukorv. Stek dem i grillpanna tills de är varma. Servera med blomkålsstuvningen och nypotatis.
            

 
                             
                             
                            









 
                             
                             
                             
         
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            











 
                             
                             
                            







 
                             
                             
                            






