Du behöver

  • 8 grillspett
  • 4 portioner fullkornsris
  • 1 dl grovhackad
  • persilja
  • 800 g laxfilé (färdigträdda, frysta laxspett finns)
  • olja, gärna citronsalt och peppar
  • sallad
  • Till såsen:
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl standardmjölk
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1–2 msk vetemjöl

Gör så här

1
1 Lägg grillspetten i blöt en stund.

2
2 Koka riset enligt instruktionen på förpackningen. Blanda ner klippt persilja.

3
3 Trä upp laxen på spetten, pensla med olja runt om, salta och peppra. Stek laxspetten i ugnen i cirka 10 minuter i 200 grader.

4
4 Koka under tiden upp citronskal, matlagningsgrädde, mjölk,