Du behöver
- 400 g kantareller rensade
- 1 st gul lök
- smör att steka i och att bre på brödet
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 10 skiva formbröd helst osötat
- 200 g ost
- 2 pkt bacon
- grönsallad
- 100 g vitkål
Gör så här
1
1 Dela kantarellerna i bitar. Hacka löken och stek den i minst 3 minuter. Lägg löken åt sidan och stek kantarellerna i smör, tillsätt vitlöken och låt den fräsa med i någon minut. Salta och peppra.
2
2 Blanda svamp och lök. Bred ett tunt lager smör på brödskivorna och lägg dem på en plåt. Fördela svampröran på smörgåsarna. Hyvla ost och lägg på.
3
3 Grädda i övre delen av ugnen i 200 grader i cirka 15 minuter. Servera med stekt bacon och sallad med vitkål.
Matiga mackan!