Du behöver
- 240 g lammfärs
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1 tsk torkad rosmarin, finhackad
- 1 krm grovmalen svartpeppar
- en nypa salt
- lite olivolja till stekning
- 1 dl svarta bönor från burk, avrunna
- 1 röd eller grön chilifrukt, finhackad
- 1 msk rödlök, finhackad
- 1 tsk solrosolja
- en nypa havssalt
- 2 dl färdig rödvinssås på burk eller påse
- Tillbehör:
- grönsallad
- stekt potatis, kryddad med paprikapulver
Gör så här
1
Blanda lammfärsen med vitlök, rosmarin, svartpeppar och salt.
2
Forma två biffar på en vattensköljd skärbräda. Stek biffarna på medelhög värme i cirka 3 minuter på varje sida tills de är precis genomstekta.
3
Blanda under tiden svarta bönor med chili, rödlök, solrosolja och havssalt i en skål.
4
Värm rödvinssåsen enligt förpackningens anvisningar och servera allt med en grönsallad och om så önskas ris eller pasta på fullkorn.
Veckans GI!