Du behöver

  • 1 kg kokt, kall färskpotatis
  • 250 g grön sparris
  • 1 tsk olivolja
  • 200 g bladspenat
  • 1 tsk flingsalt
  • svartpeppar
  • 500 g (tinad) laxfilé i portionsbitar
  • 1 tsk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk rosépeppar
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl hollandaisesås
  • 1 limefrukt

Gör så här

1
1 Dela potatisarna. Skölj sparrisen, skär i 5 cm-bitar. Stek den 5 minuter på medelvärme i olja.

2
2 Öka värmen lite och tillsätt potatisen. Låt steka under lock 5 minuter. Blanda ner spenaten, salta och peppra. Låt spenaten bli ångad, det tar bara ett par minuter.

3
3 Ansa laxbitarna. Pensla med olja, salta. Krossa rosé- och svartpepparn fint och klappa in i fisken. Stek i medelvarm panna, 3 minuter på varje sida.

4
4 Smaksätt färdig hollandaise med skal och lite pressad saft från limen.