Du behöver
- 1 kg kokt, kall färskpotatis
- 250 g grön sparris
- 1 tsk olivolja
- 200 g bladspenat
- 1 tsk flingsalt
- svartpeppar
- 500 g (tinad) laxfilé i portionsbitar
- 1 tsk olivolja
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk rosépeppar
- 2 krm svartpeppar
- 2 dl hollandaisesås
- 1 limefrukt
Gör så här
1
1 Dela potatisarna. Skölj sparrisen, skär i 5 cm-bitar. Stek den 5 minuter på medelvärme i olja.
2
2 Öka värmen lite och tillsätt potatisen. Låt steka under lock 5 minuter. Blanda ner spenaten, salta och peppra. Låt spenaten bli ångad, det tar bara ett par minuter.
3
3 Ansa laxbitarna. Pensla med olja, salta. Krossa rosé- och svartpepparn fint och klappa in i fisken. Stek i medelvarm panna, 3 minuter på varje sida.
4
4 Smaksätt färdig hollandaise med skal och lite pressad saft från limen.