Du behöver
- 1 1/2 kg lammstek urbenad
- 3 st vitlöksklyftor
- 3 msk rosmarin eller 1 msk torkad
- 1 1/2 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar mellanmalen
- 1 dl rödvin
Gör så här
1
Putsa gärna bort eventuella hinnor och fett. Skala och strimla vitlöksklyftorna och fyll steken med dem samt rosmarin. Rulla ihop och knyt upp den med bomullssnöre. Hit kan steken med fördel förberedas dagen innan. Gnid in steken med salt och peppar och lägg den i en smord ugnssäker form.
2
Stek i ugnen i 175 grader i drygt 1 1/2 timme. Kolla gärna innertemperaturen med en köttermometer. Under 70 grader är steken fortfarande lite röd inuti. Vi stekte vår till 73 grader. Ös gärna steken emellanåt och häll i rödvinet i formen sista halvtimmen. Låt steken vila en stund under folie innan du skivar den.