Du behöver

  • 800 g squash
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 st lök riven gul
  • 3 st ägg
  • 3 msk vetemjöl
  • smör att steka i
  • 2 pkt bacon
  • 100 g vitkål
  • 100 g lingonsylt
  • 1 st äpple

Gör så här

1
1 Riv squashen grovt och blanda med persilja och lök. Rör ner 3 ägg och 3 matskedar vetemjöl i squashrivet. Stek plättarna med smör i en stekpanna, 3–4 minuter per sida på medelvärme. En stor matsked smet räcker till en plätt.

2
2 Stek bacon utan extra fett i stekpannan. Lägg på hushållspapper för att rinna av.

3
3 Riv eller strimla vitkålen, gärna med en osthyvel. Blanda kålen med lingonsylt och servera plättarna med vitkålssylt och bacon.

4
4 Ät ett äpple till efterrätt.