Du behöver
- 2 morötter
- 1/2 litet fänkålsstånd
- vatten, salt
- 3 dl färdigköpt (kyld) ostsås
- 1 krm kajennpeppar
- 1 burk (200 g) musslor i vatten
- ca 400 g fryst, tärnad torskfilé
- 1/2 dl klippt persilja, dragon, eller fänkåls-“tofsar”
Gör så här
1
Skala och slanta morötterna, ansa fänkålen och skiva den också slant-tjockt. Koka bägge sorter i samma saltade vatten, cirka 5 minuter.
2
Slå bort vattnet och blanda grönsakerna med ostsåsen i kastrullen, smaksätt med kajennpeppar. Späd gärna med lite musselspad om såsen verkar tjock. Låt torsktärningarna sjuda sig genomskinliga i puttrande ostsås, rör om endast försiktigt så att fisken inte smulas.
3
Låt till sist musslorna bli varma i såsen, strö på kryddgrönt och servera gärna färska gröna linguine (smal bandpasta) till.