Du behöver

  • 2 morötter
  • 1/2 litet fänkålsstånd
  • vatten, salt
  • 3 dl färdigköpt (kyld) ostsås
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 burk (200 g) musslor i vatten
  • ca 400 g fryst, tärnad torskfilé
  • 1/2 dl klippt persilja, dragon, eller fänkåls-“tofsar”

Gör så här

1
Skala och slanta morötterna, ansa fänkålen och skiva den också slant-tjockt. Koka bägge sorter i samma saltade vatten, cirka 5 minuter.

2
Slå bort vattnet och blanda grönsakerna med ostsåsen i kastrullen, smaksätt med kajennpeppar. Späd gärna med lite musselspad om såsen verkar tjock. Låt torsktärningarna sjuda sig genomskinliga i puttrande ostsås, rör om endast försiktigt så att fisken inte smulas.

3
Låt till sist musslorna bli varma i såsen, strö på kryddgrönt och servera gärna färska gröna linguine (smal bandpasta) till.